Skip to content

Natuurlijke geurkaars: duurzaam, handgemaakt en géén schadelijke stoffen

Een natuurlijke geurkaars van MOS COMÈS is duurzaam handgemaakt van natuurlijke en hoogwaardige materialen. Vrij van schadelijke stoffen, allergenen en parabenen.

Een aangename geur in huis kan een grote impact hebben op ons humeur en de gemoedstoestand. Veel mensen gebruiken daarom geurkaarsen om hun huis lekker te laten ruiken. Helaas zijn de meeste geurkaarsen die je in de winkel vindt gemaakt van ongezonde, synthetische en chemische materialen die vanzelfsprekend niet goed zijn voor jezelf en het milieu.

Lees

Waarom kiezen voor natuurlijk zuiver?

In tegenstelling tot synthetische geurkaarsen van paraffine – een bijproduct van aardolie en geassocieerd met ernstige effecten op de gezondheid – zijn onze geurkaarsen vrij van schadelijke stoffen, parabenen, allergenen en toxinen, waardoor ze veilig zijn voor mens en milieu. Daarnaast gebruiken wij géén (met chemicaliën) bewerkte katoenen lont, maar een natuurlijke (FSC) houten wiek.

Onze natuurlijke ingrediënten en biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingen zorgen voor een minimale impact op het milieu. Door het gebruik van containers van natuurlijke klei, of aluminium bij onze PETITE-lijn, kunnen deze hergebruikt of gerecycled worden.

Door MOS COMÈS geurkaarsen te kopen, kies je voor een product dat niet alleen lekker ruikt en niet schadelijk is voor de gezondheid, maar ook goed is voor het milieu.

Onze natuurlijke geurkaarsen

MOS COMÈS geurkaarsen zijn een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product.

Onze geurkaarsen zijn gemaakt van 100% plantaardige en duurzaam geproduceerde raapzaad-kokoswas uit Europa welke Vegan-gecertificeerd is. Raapzaadwas is een hernieuwbare grondstof, wordt op een duurzame manier verbouwd en verwerkt en ondersteunt het behoud van de bijenpopulatie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld sojawas waar men vaak allerlei duurzaamheidsclaims over maakt, terwijl het bekend staat om zijn negatieve impact op de biodiversiteit en de lokale bevolking.

Waarom zijn natuurlijke geurkaarsen beter?

Natuurlijke geurkaarsen van MOS COMÈS bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van normale geurkaarsen.

 • Géén schadelijke stoffen:
  We geloven in het gebruik van natuurlijke ingrediënten die niet alleen veilig zijn voor jou en je gezin, maar ook voor het milieu.
 • Natuurlijke ingrediënten:
  Wij gebruiken natuurlijke ingrediënten, zoals klei voor onze MINIMALIST– en BOTANIC lijnen, FSC hout en duurzame raapdzaadwas voor al onze kaarsen.
 • Géén paraffine:
  In tegenstelling tot synthetische kaarsen, bevatten onze geurkaarsen geen paraffine.
 • Géén chemicaliën:
  Onze lonten/wieken zijn gemaakt van FSC hout en bevatten dus geen chemicaliën, zoals bij een katoenen lont.
 • Géén kunstmatige kleurstoffen:
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen, waardoor ze niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor jouw gezondheid.
 • Handgemaakt:
  Al onze natuurlijke geurkaarsen worden met de hand gemaakt in ons atelier, waardoor elk exemplaar uniek en van de hoogste kwaliteit is.
Handgemaakte Natuurlijke Geurkaars van Mos Comes - Gemaakt van hoogwaardige ingrediënten

Vind jouw natuurlijke geurkaars

Ontdek nu de betoverende geuren van onze natuurlijke geurkaarsen en dompel jezelf onder in een wereld van verfijnde luxe.

Ervaar het zelf en bestel vandaag nog!

Veelgestelde vragen over MOS COMÈS natuurlijke geurkaarsen

Normale geurkaarsen bevatten paraffine en schadelijke chemicaliën. MOS COMÈS geurkaarsen daarentegen zijn geurkaarsen gemaakt met natuurlijke ingrediënten, bevatten geen schadelijke stoffen en zijn niet schadelijk.
Ja, natuurlijke geurkaarsen zijn meestal duurder dan synthetische kaarsen. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en vaak met de hand worden gegoten.
Ja, natuurlijke geurkaarsen zijn zelfs veiliger om te branden. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen schadelijke stoffen.
Om de geur van je natuurlijke geurkaars te behouden, is het belangrijk om de kaars op de juiste manier te branden. Zorg ervoor dat de kaars niet te lang brandt en dat de lont kort genoeg is. Bewaar de kaars ook op een koele en droge plaats, zodat de geur niet verloren gaat.
Normale geurkaarsen stoten schadelijke dampen uit en kunnen daarom slecht zijn voor de gezondheid. Als je een natuurlijke geurkaars zoekt die niet slecht is voor de gezondheid, kies dan een MOS COMÈS geurkaars welke altijd vrij is van schadelijke stoffen, geen paraffine bevat en uit natuurlijke ingrediënten is samengesteld.
Al onze geurkaars-containers kunnen hergebruikt worden, bijvoorbeeld voor het opbergen van kleine voorwerpen.
Als je geurkaarsen in de slaapkamer wilt branden, kies dan voor kalmerende geuren zoals lavendel of vanille om te helpen ontspannen voor het slapengaan. Zorg ervoor dat de kaars veilig is geplaatst en doof hem voordat je gaat slapen.
Ja, veel mensen vinden dat het branden van geurkaarsen met kalmerende geuren kan helpen om stress te verminderen en een ontspannen sfeer te creëren.
Om de brandtijd van je geurkaars te verlengen zorg je ervoor dat de kaars altijd een volledig en evenredig smeltbad heeft alvorens hem te doven. Trim ook de wiek tot ongeveer 4mm.
Ja, enkele basisveiligheidsvoorschriften zijn: houd geurkaarsen uit de buurt van brandbare materialen, laat ze nooit onbeheerd achter en zorg voor een stabiele ondergrond.

Winkelwagen