Skip to content

Natuurlijke geurkaars: duurzaam, handgemaakt en géén schadelijke stoffen

Ontdek de unieke charme van onze natuurlijke geurkaarsen. Bij MOS COMÈS leggen we de lat hoog met onze duurzaam handgemaakte kaarsen, vervaardigd uit alleen de beste natuurlijke materialen. Onze toewijding: volledig vrij van schadelijke stoffen, allergenen, en parabenen.

Een aangename geur in huis kan een grote impact hebben op ons humeur en de gemoedstoestand. Veel mensen gebruiken daarom geurkaarsen om hun huis lekker te laten ruiken. Veel commerciële geurkaarsen bevatten echter synthetische en chemische ingrediënten die nadelig kunnen zijn voor zowel onze gezondheid als het milieu.

Lees

De kracht van natuurlijk zuiver

In tegenstelling tot synthetische geurkaarsen van paraffine – een bijproduct van aardolie en geassocieerd met negatieve effecten op de gezondheid – zijn onze geurkaarsen vrij van schadelijke stoffen, parabenen, allergenen en toxinen. We kiezen bewust voor natuurlijke (FSC-gecertificeerde) houten wieken over chemisch behandelde katoenen lonten.

Onze biologisch afbreekbare of recyclebare verpakkingen zorgen voor een minimale impact op het milieu. Onze container zijn gemaakt van natuurlijke klei, of aluminium bij onze PETITE-lijn, wat hergebruik en recycling bevordert.

Door voor MOS COMÈS te kiezen, steun je een product dat niet alleen lekker ruikt en niet schadelijk is voor de gezondheid, maar ook positief bijdraagt aan het milieu.

Waarom natuurlijke geurkaarsen van MOS COMÈS?

Elke MOS COMÈS geurkaars vertegenwoordigt ons streven naar een natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product. Ze zijn samengesteld uit 100% plantaardige raapzaad-kokoswas, afkomstig uit Europa en gecertificeerd vegan.

Raapzaadwas is een hernieuwbare grondstof, wordt op een duurzame manier verbouwd en ondersteunt het behoud van de bijenpopulatie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld sojawas, waar men vaak allerlei duurzaamheidsclaims over maakt, terwijl het bekend staat om zijn negatieve impact op de biodiversiteit en het milieu.

Voordelen van MOS COMÈS natuurlijke geurkaarsen

Kiezen voor natuurlijke geurkaarsen betekent dat je kiest voor een gezondere, veiligere optie voor zowel jou als het milieu.

 • Géén schadelijke stoffen:
  We geloven in het gebruik van natuurlijke ingrediënten die niet alleen veilig zijn voor jou en je gezin, maar ook voor het milieu.
 • Natuurlijke ingrediënten:
  Wij gebruiken natuurlijke ingrediënten, zoals klei voor onze MINIMALIST– en BOTANIC lijnen, FSC hout en duurzame raapdzaadwas voor al onze kaarsen.
 • Géén paraffine:
  In tegenstelling tot synthetische kaarsen, bevatten onze geurkaarsen geen paraffine.
 • Géén chemicaliën:
  Onze lonten/wieken zijn gemaakt van FSC hout en bevatten dus geen chemicaliën, zoals bij een katoenen lont.
 • Géén kunstmatige kleurstoffen:
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen, waardoor ze niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor jouw gezondheid.
 • Handgemaakt:
  Al onze natuurlijke geurkaarsen worden met de hand gemaakt in ons atelier, waardoor elk exemplaar uniek en van de hoogste kwaliteit is.
Handgemaakte Natuurlijke Geurkaars van Mos Comes - Gemaakt van hoogwaardige ingrediënten

Vind jouw natuurlijke geurkaars

Ontdek nu de betoverende geuren van onze natuurlijke geurkaarsen en dompel jezelf onder in een wereld van verfijnde luxe.

Ervaar het zelf en bestel vandaag nog!

Veelgestelde vragen over MOS COMÈS natuurlijke geurkaarsen

Normale geurkaarsen bevatten paraffine en schadelijke chemicaliën. MOS COMÈS geurkaarsen daarentegen zijn geurkaarsen gemaakt met natuurlijke ingrediënten, bevatten geen schadelijke stoffen en zijn niet schadelijk.
Ja, natuurlijke geurkaarsen zijn meestal duurder dan synthetische kaarsen. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en vaak met de hand worden gegoten.
Ja, natuurlijke geurkaarsen zijn zelfs veiliger om te branden. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen schadelijke stoffen.
Om de geur van je natuurlijke geurkaars te behouden, is het belangrijk om de kaars op de juiste manier te branden. Zorg ervoor dat de kaars niet te lang brandt en dat de lont kort genoeg is. Bewaar de kaars ook op een koele en droge plaats, zodat de geur niet verloren gaat.
Normale geurkaarsen stoten schadelijke dampen uit en kunnen daarom slecht zijn voor de gezondheid. Als je een natuurlijke geurkaars zoekt die niet slecht is voor de gezondheid, kies dan een MOS COMÈS geurkaars welke altijd vrij is van schadelijke stoffen, geen paraffine bevat en uit natuurlijke ingrediënten is samengesteld.
Al onze geurkaars-containers kunnen hergebruikt worden, bijvoorbeeld voor het opbergen van kleine voorwerpen.
Als je geurkaarsen in de slaapkamer wilt branden, kies dan voor kalmerende geuren zoals lavendel of vanille om te helpen ontspannen voor het slapengaan. Zorg ervoor dat de kaars veilig is geplaatst en doof hem voordat je gaat slapen.
Ja, veel mensen vinden dat het branden van geurkaarsen met kalmerende geuren kan helpen om stress te verminderen en een ontspannen sfeer te creëren.
Om de brandtijd van je geurkaars te verlengen zorg je ervoor dat de kaars altijd een volledig en evenredig smeltbad heeft alvorens hem te doven. Trim ook de wiek tot ongeveer 4mm.
Ja, enkele basisveiligheidsvoorschriften zijn: houd geurkaarsen uit de buurt van brandbare materialen, laat ze nooit onbeheerd achter en zorg voor een stabiele ondergrond.

Winkelwagen