Skip to content

Geurkaarsen

Verrijk elke sfeer en elk moment met de verfijnde, exclusieve geurkaarsen van MOS COMÈS. Handgemaakt van hoogwaardige materialen bieden onze geurkaarsen langdurig genot van de meest unieke en zorgvuldig ontworpen geuren. Ontdek de unieke collectie en maak kennis met de betoverende geurbeleving en een stijlvolle, luxe uitstraling die perfect past in elk interieur.

Lees

Alles wat je moet weten over geurkaarsen

Geurkaarsen zijn niet zomaar gewone kaarsen; ze vormen een sublieme combinatie van aromatherapie, sfeerschepping en esthetische pracht. Hier duiken we dieper in de wereld van MOS COMES geurkaarsen, waarbij we de verschillende typen verkennen, de materialen bespreken waaruit ze zijn gemaakt en de voordelen onthullen die ze te bieden hebben.

Of je nu een doorgewinterde liefhebber bent of nieuwsgierig bent naar wat de geurkaarsen te bieden hebben, hier vind je waardevolle inzichten en praktische informatie om je te helpen de juiste keuzes te maken en ten volle te genieten van deze verfijnde kaarsen. Ontdek het universum van geurkaarsen en laat je meevoeren door de betoverende wereld van geuren en warme gloed die ze te bieden hebben.

Uniek en stijlvol design

Verwen jezelf en je huis met onze exclusieve collectie van handgemaakte, natuurlijke geurkaarsen. MOS COMÈS kaarsen zijn gemaakt van de beste materialen en geven urenlang een prachtige geur af. Bovendien zien ze er ook nog eens stijlvol, verfijnd en luxueus uit. Deze decoratieve functie maakt dat ze de perfecte toevoeging zijn om elk interieur een extra dimensie van verfijning en elegantie te geven.

Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke kaars die je meevoert in een beleving, de sfeer voor een romantisch diner creëert, voor een ontspannen avond op de bank of gewoon een lekkere geur in huis wil, wij hebben de perfecte geurkaars voor elke gelegenheid. Bekijk snel onze collectie en laat je verrassen.

Geschikt voor binnen én buitengebruik

Onze prachtige geurkaarsen zijn niet alleen ideaal voor binnenshuis, maar ook voor buiten! Ze zijn speciaal ontwikkeld zodat je ze ook als buitenkaars kunt gebruiken.

Laat de avonden nog langer duren met de warme gloed en laat de geuren van de natuur samensmelten met de heerlijke aroma’s van onze geurende buitenkaarsen.

Gepersonaliseerde geurkaars op maat

Vind je jouw keuze niet tussen de verfijnde samenstellingen die wij al met zorg voor je hebben gemaakt? Stel er dan gewoon zelf één samen en laat ons de perfecte kaars voor jou maken, helemaal op maat en handgemaakt!

Wij bieden gepersonaliseerde geurkaarsen welke wij op maat en met de hand voor je maken in ons atelier. Kies een aroma, selecteer diverse botanische versterkers en maak de geurkaars persoonlijk met een optionele opdruk van een boodschap of naam.

Voor elk moment en elke dag

Onze verfijnde aroma-samenstellingen zijn speciaal ontworpen om de zintuigen te stimuleren en kunnen een positief effect op de gemoedstoestand hebben. Geuren kunnen immers erg sterke emoties oproepen en wij zijn er trots op om hier op een unieke manier op in te spelen.

Of je nu op zoek bent naar warmte en gemoedelijkheid op een koude winterdagfrisheid en opbeurende esthetiek op een zwoele zomeravond, de indrukken van een levendige lente wil stimuleren of de kleur en geur van de herfst naar binnen wil halen, onze geurkaarsen maken het plaatje compleet.

Perfecte en unieke cadeaus

Verwen jezelf of een geliefde met unieke en stijlvolle MOS COMÈS geurkaarsen. Onze gepersonaliseerde kaarsen zijn een prachtig cadeau voor elke gelegenheid.

Kies je voor een gepersonaliseerde geurkaars dan kun je deze naar lust samenstellen. Je kunt zelfs een persoonlijke tekst of naam op de kaars laten drukken voor een extra waardevol aandenken voor de ontvanger. Voor een verjaardag, Valentijnsdag, als trouwbedankje, als kraam cadeau, het kan allemaal!

Wist je dit over geur?

Wist je dat reuk een van de meest krachtige zintuigen is, direct verbonden met de emotionele centra in ons brein? Dit maakt geurkaarsen tot een krachtig hulpmiddel voor het creëren van de juiste sfeer. Geuren worden beter onthouden en geassocieerd met emoties en herinneringen dan andere zintuigen.

Onze neus kan miljarden verschillende geuren detecteren, die subtiele invloeden hebben op onze stemming, concentratie en productiviteit. Wanneer we een bepaalde geur ruiken, kunnen herinneringen en emoties direct worden opgeroepen.

Onze geurkaarsen bieden een unieke geurervaring met vier zorgvuldig samengestelde geuren:

Elke geur is nauwkeurig samengesteld uit verschillende geurtonen om een echt unieke en verfijnde geurbeleving te bieden.

Met onze collectie van hoogwaardige geurkaarsen met verschillende geuren kun je gemakkelijk de sfeer in huis creëren die bij jou past. Probeer het vandaag nog uit en ervaar zelf de kracht van geur.

Langdurig genot van onze duurzame geurkaarsen

De duurzame kaarsen van MOS COMÈS worden van een langzaam-brandende raapzaad kokos wasmix gemaakt, maar om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van onze geurkaarsen kunt genieten hebben wij een aantal tips voor je.

 • Controleer altijd voor het ontsteken of de wiek maximaal 4mm lang is en kort deze in wanneer nodig.
 • Controleer of er een evenredig smeltbad is gevormd voordat je de kaars weer dooft. Dit kan helpen om tunneling (kommetje) te voorkomen, wat bijdraagt aan de levensduur. Onze houten wieken zijn echter afgestemd op de hoeveelheid was, waardoor er normaal gesproken geen tunneling ontstaat.
 • Laat de geurkaars maximaal vier uur branden. Op deze manier voorkom je dat er een te grote hoeveelheid was smelt en de wiek deze was makkelijker kan verwerken. Zonde, want na gedoofd te zijn ruiken onze geurkaarsen nog heerlijk na.
 • Verwijder grote stukken van de botanische versiering. Verwijder overige versiering wanneer de kaars opraakt.
 • Blaas de kaars niet uit. Naast dat dit gevaarlijk kan zijn, is het beter om de wiek te doven door bijvoorbeeld de luchttoevoer te stoppen.

Voordelen van houten wieken (wood wick)

Onze geurkaarsen met houten wieken – ook wel knisper kaars of woodwick kaars – zijn een echte beleving dankzij het unieke knisper-effect dat zij hebben. Het knisper-effect wordt veroorzaakt door het verbranden van de natuurlijke houtvezels in de houten wiek, en is niet te vergelijken met het branden van een gewone kaars.

Naast het knisper-effect bieden onze houten wieken ook andere voordelen. Zo hebben ze een langere levensduur en branden onze knisper kaarsen efficiënter dan kaarsen met traditionele katoenen lonten. Dit komt onder andere doordat de wiek veel minder snel verzadigd raakt met was dan een traditionele katoenen lont.

Bovendien is katoen brandbaarder dan hout, waardoor het sneller ontbrandt. Hierdoor gaat het branden van de kaars in z’n geheel onnodig veel sneller. Zonde! Buiten dat hij op die manier sneller opraakt, zorgt het ook voor een suboptimale verbranding met verminderde geurafgifte. Mede door het gebruik van de houten wiek in een juiste afstemming met de overige elementen van de geurkaars zorgen voor een optimale verbranding met perfecte geurafgifte. De juiste was, de geur-verhouding, de grootte van de container én onze houten wieken maken samen de optimale MOS COMÈS knisper kaars.

Katoenen lonten zijn ook simpeler, sneller en efficiënter te produceren, en voor producenten vele malen goedkoper dan houten wieken. En hoewel katoenen lonten in termen van prijs en (goedkoper) productieproces dus voordelen bieden, gebruiken wij uitsluitend houten wieken. Zo bieden wij de luxe uitstraling, een mooiere en schonere verbranding, een langere levensduur, duurzaamheid, meer plezier van de geur en bieden wij met onze geurkaarsen een unieke en verantwoorde beleving.

Knisper effect: een bijzondere ervaring

Wanneer de knisperkaars aangestoken wordt begint de houten wiek te verbranden en ontstaan er kleine knisper geluiden welke doen denken aan een knappende openhaard, of een knisperend vuur. Deze geluiden zijn het resultaat van het uitzetten en krimpen van het hout tijdens het verbrandingsproces.

Het verbrandingsproces produceert warmte en gassen, die het hout uitzetten. Wanneer de oppervlakte van het hout verbrand is, krimpt het in omvang, waardoor het knispert of popt. Dit is een natuurlijk proces en komt voor bij het verbranden van houtvezels, en maken het branden van onze geurkaarsen een unieke beleving.

Milieuvriendelijke houten wieken

Onze houten wieken zijn milieuvriendelijker dan katoenen lonten. Katoenen lonten worden vaak met brandvertragende chemicaliën doordrenkt en geven daardoor schadelijke stoffen vrij bij het verbranden. Je zult zien dat deze kaarsen vaak ook gemaakt worden met een slechte en goedkopere wassoort die eveneens schadelijke stoffen vrijgeeft bij ontbranding, zoals paraffine-was. Geen van dat alles in onze geurkaarsen!

Ook hebben onze houten wieken het FSC keurmerk, waardoor we onze bijdrage leveren aan het behoud van de biodiversiteit. Niet te vergeten dat de geurkaars efficiënter brandt. Dit maakt onze geurkaarsen niet alleen aangenaam om te ruiken, maar ook beter voor het milieu.

Onze knisper geurkaarsen hebben twéé houten wieken naast elkaar voor een optimale verbanding van de raapzaad kokos wasmix. En het ziet er ook nog eens mooi uit.

Duurzame & natuurlijke materialen in onze geurkaarsen

Het is belangrijk voor ons om onze geurkaarsen op een duurzame en milieuvriendelijke manier te produceren. Daarom maken wij gebruik van 100% plantaardige en volledig duurzaam geproduceerde raapzaad kokos was uit Europa, welke ook nog eens Vegan-gecertificeerd is.

Waarom kiezen voor raapzaadwas

Laat je niet misleiden door kaarsen met soja was! Soja was is niet duurzaam en de productie ervan heeft een erg grote impact op het milieu. Soja was legt – door de grote transportafstand – vele duizenden kilometers af alvorens je het in Europa in het eindproduct treft. Het komt daar uit speciaal aangelegde sojaplantages waar bovendien natuurlijke bossen voor moeten verdwijnen. Onze duurzaam-verbouwde raapzaad was uit Europa komt daarentegen van volledig duurzame raapzaadbloem-plantages.

Raapzaad-was is een hernieuwbare grondstof en wordt op een duurzame manier verbouwd en verwerkt. Sojawas daarentegen is afkomstig uit de sojateelt, die bekend staat om de verwoestende effecten op de biodiversiteit en de negatieve impact op de lokale bevolking.

Voor de verbouwing van de raapzaadbloem – waarvan raapzaad was wordt gemaakt – wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticiden. Daarnaast is slechts een fractie van landbouwgrond nodig in vergelijking met soja was. Bovendien wordt er geoogst uit planten die op hetzelfde stuk grond blijven staan, waardoor de bodem beter wordt beschermd en een positief effect heeft op de biodiversiteit (zie ook: ‘wist je dat?’).

Verder gebruiken wij natuurlijke ingrediënten zoals hout, klei en diverse botanische stoffen om onze geurkaarsen te maken. Ook onze verpakkingen, welke afkomstig zijn uit Europa, zijn biologisch afbreekbaar en volledig recyclebaar. Dit maakt dat onze MOS COMÈS duurzame geurkaarsen niet alleen lekker ruiken, maar daarnaast ook een minimale impact op het milieu hebben.

Feiten over was

Om op een duurzame manier te produceren, maken wij onder andere gebruik van plantaardige was afkomstig van de raapzaad-bloem. Deze bloem bevordert de bijenpopulatie en draagt op die manier bij aan het behoud van onze biodiversiteit. Hoe?

Bijen zijn essentieel voor de bestuiving van planten en het behoud van biodiversiteit. Helaas zijn veel bijenpopulaties in gevaar door onder andere het gebruik van pesticiden en het verlies van hun natuurlijke habitat en voedselbronnen.

Raapzaad is een geweldige voedselbron voor bijen, en de raapzaadbloemvelden voor onze raapzaadwas helpen daarom om de populatie te ondersteunen. Het is ook een volledig herbruikbare grondstof, wat betekent dat het milieuvriendelijk is en geen afval produceert. Bij de verbouwing van de raapzaadbloem wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden.

Kortom, dit maakt MOS COMÈS geurkaarsen niet alleen milieuvriendelijk, maar ook goed voor de bijen en het behoud van onze natuurlijke omgeving.

Tips voor duurzaamheid!

Om onze natuurlijke kaarsen stevig en duurzaam te maken, gebruiken wij voor de BOTANIC en MINIMALIST lijnen een speciale container van natuurlijke klei (of aluminium voor de PETITE-collectie). Deze container is niet alleen stevig en mooi om te zien, maar kan ook na gebruik van de kaars hergebruikt worden als pennenbakje, plantenpotje of zelfs als klein decoratie-object.

Erg functioneel en milieuvriendelijk! Bovendien kunnen onze containers gemakkelijk gerecycled worden wanneer ze uiteindelijk niet meer gebruikt worden voor de geurkaars.

Vrij van schadelijke stoffen

Wij ontwerpen met de hoogste standaarden voor veiligheid en duurzaamheid. We geloven in het gebruik van natuurlijke ingrediënten die niet alleen veilig zijn voor jou en je gezin, maar ook voor het milieu. Daarom bevatten onze geur kaarsen geen schadelijke stoffen en hebben ze bij normaal gebruik geen negatieve effecten op de gezondheid.

Paraffinevrije geurkaarsen

Wij maken géén gebruik van paraffine, maar gebruiken we uitsluitend een natuurlijke raapzaad kokos wasmix. Dat is duurzaam, natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen!

Paraffine is een aardolie-afgeleide stof die veel wordt gebruikt in andere geurkaarsen vanwege zijn lage kostprijs. Er zijn echter verschillende schadelijke en nadelige effecten geassocieerd met het gebruik van paraffine. Geurkaarsen die paraffine bevatten stoten schadelijke stoffen uit, zoals tolueen en benzeen. Deze stoffen kunnen negatieve effecten hebben op de gezondheid en is de reden waarom wij géén paraffine gebruiken.

Tolueen kan bij inademing irritatie van de luchtwegen veroorzaken en kan duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Langdurige blootstelling aan tolueen kan leiden tot neurologische schade, problemen met het zenuwstelsel en kan ook schadelijk zijn voor de ontwikkeling van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap.

Benzeen is een bekende kankerverwekkende stof en kan bij inademing ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en in ernstige gevallen zelfs bewusteloosheid. Langdurige blootstelling aan benzeen kan leiden tot bloedziekten, zoals leukemie.

Kortom, geen fijne stoffen en daarom is alles van MOS COMÈS vrij van paraffine.

Veilig en verantwoord

Onze kaarsen zijn niet alleen veilig, maar ook verantwoord. Ze zijn vrij van parabenen, allergenen én toxinen. Dit zorgt ervoor dat je onze geurkaarsen kunt gebruiken zonder bezorgd te zijn over de gezondheid. Bovendien zijn ze perfect voor mensen die een duurzame levensstijl nastreven. Niet alleen omdat ze veilig zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Bij het gebruik van kaarsen is veiligheid altijd van groot belang. Ze bevatten een vlam en kunnen heet worden, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

Zorg ervoor dat kinderen altijd onder toezicht staan wanneer er kaarsen worden gebruikt en ontsteek of brand een kaars nooit in de buurt van brandbare materialen. Gebruik de kaarsen alleen waarvoor ze bedoeld en ontworpen zijn. Op deze manier kun je genieten van onze geurkaarsen zonder dat er ongelukken gebeuren.

 • Zet de kaars op een stabiele, vlakke ondergrond.
 • Houd een afstand van minimaal 10 cm tussen kaarsen en andere brandbare materialen, zoals gordijnen of papieren producten.
 • Laat de kaars nooit onbemand branden.
 • Doof de kaars in plaats van hem uit te blazen. Dit voorkomt het verspreiden van hete was.

Lees meer over veilig gebruik van geurkaarsen…

Waarom kiezen voor onze geurkaarsen?

Bij MOS COMÈS vind je een uitgebreid assortiment exclusieve geurkaarsen van hoge kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar geurkaarsen voor je huis, je kantoor of als cadeau, bij MOS COMÈS vind je altijd wat je zoekt. Hieronder vind je enkele voordelen van geurkaarsen van MOS COMÈS:

 • Unieke geuren: Bij MOS COMÈS vind je unieke geuren die je nergens anders vindt. Zo kun je altijd genieten van een bijzondere geurbeleving.
 • Hoge kwaliteit: Geurkaarsen van MOS COMÈS zijn van hoge kwaliteit en worden gemaakt met de beste materialen. Dit zorgt voor een duurzame en betrouwbare brandtijd.
 • Mooi design: Naast de heerlijke geuren, zijn ze ook prachtig om naar te kijken. Het mooie en minimalistische design maakt ze bovendien geschikt als cadeau.
 • Duurzame optie: Gegemaakt van natuurlijke materialen. Dit maakt ze niet alleen duurzamer, maar ook beter voor het milieu en jezelf.

Kies voor geurkaarsen van MOS COMÈS en geniet van een unieke geurbeleving en mooi design. Bekijk ons uitgebreide assortiment en bestel vandaag nog gemakkelijk online je favoriete geurkaarsen. Vaak heb je ze al binnen een dag in huis!

Ontvang de laatste acties en kortingen!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste acties, kortingen, nieuwtjes en nog veel meer. Blijf op de hoogte en schrijf je in!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over onze geurkaarsen

MOS COMÈS geurkaarsen worden gemaakt van een langzaam-brandende raapzaad kokos wasmix. Cruelty-free, volledig duurzaam en Vegan-gecertificeerd.

De houten knisper-wiek (wood wick) is FSC gecertificeerd, containers zijn van natuurlijke klei en maken we gebruik van natuurlijke ingrediënten. 

Onze geurkaarsen zijn vrij van schadelijke stoffen en vrij van allergenen, parabenen en toxinen. 

Door deze afstemming van de beste materialen zijn onze geurkaarsen natuurlijk, duurzaam en gaan ze langer mee.

Het belangrijkste verschil is de samenstelling. Onze natuurlijke geurkaarsen bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals paraffine en ftalaten die vaak in reguliere kaarsen worden aangetroffen. Onze kaarsen zijn veilig voor jou en het milieu.

Onze handgemaakte geurkaarsen zijn uniek, van de hoogst mogelijke kwaliteit en geven daardoor urenlang genot van de prachtige geur.

Omdat ze met de hand gemaakt zijn, wordt er meer aandacht besteed aan details. Hierdoor zijn onze geurkaarsen verfijnd en van een hogere kwaliteit dan industrieel gemaakte geurkaarsen, welke bovendien veelal niet duurzaam en natuurlijk zijn. 

Bij MOS COMÈS kun je je geurkaars personaliseren.

Je kunt de geur kiezen, maar bij MOS COMÈS gebruiken we ook botanische versterkers welke je zelf kunt kiezen. Deze versterkers zijn onder andere gedroogde bloemen, kruiden, zaden en vruchten die niet alleen een esthetische waarde toevoegen aan de kaars, maar ook bijdragen aan de beleving.

Je kunt zelfs een persoonlijke boodschap of naam op de kaars laten drukken voor een extra waardevol aandenken voor de ontvanger.

Een gepersonaliseerde geurkaars is een geurkaars die wij op maat en met de hand voor je maken. Vaak met een persoonlijke boodschap of naam erop.

Ja, MOS COMÈS geurkaarsen zijn een prachtig cadeau voor elke gelegenheid, en de gepersonaliseerde geurkaarsen zijn zelfs een extra waardevol aandenken. 

MOS COMÈS geurkaarsen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn vrij van allergenen, parabenen en toxinen. De geurkaarsen zijn veilig te gebruiken en geven urenlang genot van de prachtige geur.

Elke geur heeft zijn eigen unieke sfeer die het oproept. Onze website staat tot je beschikking voor advies over welke geur het beste bij je smaak past. Wij geven uitgebreide informatie over de ingrediënten, de noten en de sfeer die een geur op kan roepen in het informatietabblad bij een product. 

Ja, geurkaarsen kunnen ook worden gebruikt voor aromatherapie, omdat de geuren speciaal zijn ontworpen om de zintuigen te stimuleren en een positief effect op de gemoedstoestand kunnen hebben.

Een verfijnde samenstelling van materialen en ingrediënten zorgen voor een optimale brandtijd. Hoeveel dit is hangt af van de grootte van de kaars, De kaarsen zoals de MINIMALIST en BOTANIC branden 50 uur. Onze kleine PETITE geurkaarsen branden, ondanks het kleinere formaat, 8 uur. Lees ook onze tips om ervoor te zorgen dat je je kaars optimaal gebruikt.

Het branden van natuurlijke geurkaarsen heeft tal van voordelen. Ze zijn gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen en vrij van schadelijke chemicaliën. Dit zorgt voor een gezondere en schonere lucht in huis. Bovendien ondersteun je met de aankoop van natuurlijke kaarsen duurzame productie.

Bewaar geurkaarsen op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht en hitte. Dit helpt om de kwaliteit en geur te behouden. 

Onze geurkaarsen zijn geschikt voor mensen met allergieën omdat ze vrij zijn van schadelijke stoffen, allergenen en parabenen. Onze kaarsen worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Winkelwagen