Skip to content

Geurkaars zonder paraffine: Een natuurlijke keuze

In de zoektocht naar een gezonder en milieuvriendelijker thuis kiezen steeds meer mensen voor geurkaarsen zonder paraffine. Maar waarom zou je overstappen naar een geurkaars zonder paraffine? En wat maakt deze kaarsen zo speciaal? Lees verder om te ontdekken hoe onze natuurlijke kaarsen niet alleen je huis verrijken met heerlijke geuren maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Lees

Waarom kiezen voor geurkaarsen zonder paraffine?

Paraffine, een bijproduct van aardolie, is een veelgebruikt ingrediënt in traditionele kaarsen. Echter, de nadelen voor zowel onze gezondheid als het milieu zijn niet te negeren. Bij MOS COMÈS introduceren we geurkaarsen van de hoogste kwaliteit, zonder paraffine.

Natuurlijk geurgenot zonder compromis

Wij begrijpen het belang van een gezond en harmonieus thuis. Daarom zijn we trots om een exclusieve selectie van geurkaarsen zonder paraffine aan te bieden. Onze kaarsen zijn handgemaakt met aandacht voor elk detail. Elke kaars is een belofte voor kwaliteit, duurzaamheid en een heerlijke geur die elke kamer transformeert.

Kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid

Ons productieproces begint met de selectie van de fijnste natuurlijke raapzaad wasmix. Biologisch, duurzaam (Vegan gecertificeerd) en 100% natuurlijk. We kiezen voor ingrediënten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een rijke en langdurige geur garanderen. Onze nauwkeurig afgemeten containers (van natuurlijke klei of aluminium), in combinatie met de FSC houten lont, zorgen voor een perfecte ontbranding en optimale geurontwikkeling.

 • Was-selectie: De basis van elke geurkaars zonder paraffine. We hebben uitvoerig geëxperimenteerd met verschillende natuurlijke wassoorten om de perfecte balans te vinden tussen brandduur en geurverspreiding, zonder enig compromis te maken in duurzaamheid en natuurlijkheid.
 • Geurontwikkeling: Het hart van de kaars. Onze unieke geuren verzorgen een zintuiglijke ervaringen die herinneringen oproepen en nieuwe creëren.
 • Het gietproces: Met precisie en zorg wordt de gesmolten was in onze containers gegoten. De temperatuur, snelheid en staat van stolling van de was zijn hierbij cruciaal.

Kies voor echte duurzaamheid: Raapzaadwas

Terwijl de populariteit van paraffinevrije geurkaarsen blijft stijgen, is het essentieel om de bron van de natuurlijke was die wordt gebruikt te overwegen. Veel consumenten zien sojawas als het natuurlijke alternatief, maar het is belangrijk om te beseffen dat sojawas niet zonder problemen komt.

De productie van sojawas is veelal gekoppeld aan ontbossing, het gebruik van grote hoeveelheden pesticiden en een hoge uitstoot vanwege de grote afstand die het aflegt naar Europa/Nederland. Het hoeft niet uitgelegd te worden dat dit nadelig is voor het milieu en dierenleven. Bij MOS COMÈS kiezen we bewust voor onze raapzaad wasmix. Raapzaadwas biedt niet alleen alle voordelen van een natuurlijke, paraffinevrije was – zoals een schone, langdurige verbranding zonder schadelijke bijproducten – maar het is ook aanzienlijk duurzamer dan sojawas.

Voordelen van raapzaadwas:

 • Ondersteunt de bijenpopulatie: Raapzaad biedt voedsel voor bijen en ondersteunt de bijenpopulatie. Gezonde bijenpopulaties zijn belangrijk voor de bestuiving van een verscheidenheid aan gewassen, wat bijdraagt aan biodiversiteit en de gezondheid van de natuur.
 • Europese teelt: Onze raapzaad wasmix wordt lokaal in Europa geteeld, waar sojawas van ver moet komen. Dit houdt de CO2-voetafdruk van transport laag en ondersteunt lokale landbouw.
 • Geen ontbossing: In tegenstelling tot de sojateelt, vereist de teelt van raapzaad geen grootschalige ontbossing of het gebruik van schadelijke pesticiden

Lees meer over raapzaadwas vs sojawas…

Door te kiezen voor geurkaarsen gemaakt van raapzaadwas steun je een duurzamere, milieuvriendelijkere optie en draag je ook bij aan het welzijn van bijenpopulaties. Ontdek onze collectie geurkaarsen van raapzaadwas en ervaar ons duurzame product.

Voordelen van geurkaarsen zonder paraffine

 • Milieuvriendelijk: Gemaakt van natuurlijke materialen, zoals raapzaadwas, klei en hout, die biologisch afbreekbaar zijn en door de zorgvuldige samenstelling nauwelijks roet produceren.
 • Gezonder: Onze geurkaarsen branden schoner en produceren géén schadelijke stoffen. Misschien overbodig te vermelden dat dit beter is voor zowel je gezondheid als het binnenklimaat.
 • Langere brandtijd: Onze natuurlijke raapzaad wasmix heeft een lager smeltpunt, en in combinatie met de juiste afmeting van de container en nauwkeurige balans van de gekozen houten lont, zorgt dit ervoor dat ze langer branden dan traditionele paraffinekaarsen van vergelijkbaar gewicht.
 • Rijkere geurverspreiding: Doordat onze raapzaad wasmix een lager smeltpunt heeft, en door een gunstige structuur en samenstelling van de was zelf, is het in staat om de geurolie beter vast te houden en daarmee effectiever te verspreiden. Paraffinewas daarentegen brandt bij een hogere temperatuur, wat leidt tot snellere verdamping of zelfs verbranding van geuren voordat deze effectief kunnen verspreiden.
 • Geen geur beïnvloeding: Paraffine is een bijproduct van de aardolie-industrie en heeft een chemische samenstelling die geur beïnvloedt. Onze geurkaarsen zijn van een natuurlijke en biologische raapzaad wasmix en heeft geen nadelige geurinvloeden. Dit maakt dat de geurkaarsen een rustige en mooie geurafgifte hebben.
MOS COMES MINIMALIST geurkaars zonder paraffine

Onze collectie paraffine-vrije geurkaarsen

Ontdek de zuiverheid en warmte van onze zorgvuldig samengestelde collectie geurkaarsen zonder paraffine. Elk van onze geurkaarsen is niet alleen een verrijking voor je zintuigen, maar is ook een gezonder, duurzamer en natuurlijk alternatief.

Vragen over geurkaarsen zonder paraffine?

Paraffinevrij betekent dat de kaars gemaakt is zonder paraffine was, een petroleum derivatief. In plaats daarvan gebruiken we een natuurlijke raapzaad wasmix.
Ja, omdat ze zijn gemaakt van hernieuwbare, biologisch afbreekbare bronnen en minder roet produceren, zijn paraffinevrije kaarsen een milieuvriendelijker keuze.
Geurkaarsen zonder paraffine – en dan vooral van raapzaadwas – branden schoner, zonder schadelijke stoffen vrij te geven en zijn gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen. Ze zijn beter voor zowel je gezondheid als het milieu.
Ja; door het lagere smeltpunt van onze raapzaad wasmix, kunnen onze geurkaarsen langer branden dan kaarsen gemaakt met paraffine met dezelfde inhoud.
Controleer de ingrediëntenlijst of product beschrijving. Betrouwbare merken zullen het duidelijk aangeven als hun kaarsen zijn gemaakt zonder paraffine en vermelden welke was is gebruikt.
Vanwege de hogere kosten van natuurlijke ingrediënten vaak wel, maar veel klanten vinden de extra voordelen zoals langere brandtijd, kwaliteit en gezondheidsvoordelen het waard. Wanneer er door andere producenten voor paraffine is gekozen, dan is dit veelal vanuit kostenbesparing en winstbejag.
Ja, in feite kan onze natuurlijke raapzaad wasmix geuren beter vasthouden en verspreiden dan paraffine. Dit zorgt voor een rijker en gebalanceerd geurprofiel.
Hoewel onze natuurlijke was als veilig wordt beschouwd, hangt een allergische reactie af van de specifieke geuren of andere ingrediënten. Het is altijd goed om dit eerst te testen als je gevoelig bent.
Onze raapzaad wasmix is Vegan gecertificeerd en ondersteunt bovendien de bijenpopulatie.
Knip de lont voor elk gebruik bij en laat de kaars niet langer dan 4 uur per keer branden om de brandduur te optimaliseren.

Winkelwagen